Turcia prezentată de Mehmet Kanpalta


Joi, 7 februarie 2013, de la ora 17:00, la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a avut loc seara turcească. După o scurtă descriere a ţării participanţii au fost invitaţi de către Mehmet Kanpalta să asculte imnul Naţional al Turciei intonat chiar de către câţiva cetăţeni turci.

Seara turceasca

Seara a continuat cu prezentarea altor elemente reprezentative ale ţării precum alunele, cafeaua, lalelele, narghila şi bazarul turcesc. În această parte publicul a aflat că originea ghicitului în ceaşca de cafea se găseşte în Turcia, asistând şi la o demonstraţie realizată de către Mehmet în acest sens.

Seara turcească 2

Participanţii au mai putut afla despre legătura ce există între teritoriul Turciei şi evenimentele biblice întrucât se consideră că Arca lui Noe a ancorat pe muntele Ararat situat în estul Turciei precum şi faptul că ultima locuinţă a Fecioarei Maria a fost în oraşul Selçuk din Turcia.

Seara turceasca 3

În cea de-a doua parte publicul a avut parte de noi demonstraţii referitoare la modul în care se roagă şi modul în care se salută cetăţenii turci. Totodată a fost spulberat şi mitul referitor la căsătoria turcilor în zilele noastre cu mai multe femei în acelaşi timp. Un alt element interesant a fost şi prezentarea unei rochii de nuntă turceşti care nu are culoarea albă ci roşie.

Prezentarea s-a încheiat cu superstiţiile existente în cultura turcească şi cu audierea unor piese turceşti actuale.

Seara turceasca 4

Următorul eveniment din această serie va avea loc joi, 14 februarie 2013, de la ora 17:00, când Ruben Garcia Gonzalez va prezenta Spania.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: