Concursul „Amintiri dintr-un tablou”, ediţia a IX-a


În data de 18.06.2015, ora 11:00, la sediul Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», str. 1 Mai, nr. 8, a avut loc lansarea Proiectului Concurs „Amintiri dintr-un tablou” realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare, prin programul anual de finanţări nerambursabile de la bugetul local acordate pentru activităţi nonprofit de interes general în domeniul cultural.

lansare proiect amintiri dintr-un tablou

La această ediţie a concursului pot participa elevii claselor a IX-a din toate liceele maramureşene. Cadrele didactice interesate să înscrie elevi la acest concurs o vor contacta pe d-na Bonta Emese, coordonatoarea proiectului, în vederea realizării acordurilor de parteneriat între instituţii. Datele de contact ale d-nei Emese Bonta sunt: email haiduemese@yahoo.com, telefon 0740142781.

Calendarul de implementare al proiectului este următorul:

Desfăşurarea primei vizite la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Această activitate va avea loc în perioada 21.09.2015 – 23.10.2015. Vizitele vor putea fi realizate de luni până duminică, în funcţie de orarul elevilor. Prin intermediul unui ghidaj interactiv, la prima vizită elevii se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu şi vor primi informaţii legate de istoria Şcolii de Pictură de la Baia Mare şi a modului de constituire a colecţiei muzeului. De asemenea, elevilor li se vor comunica condiţiile de realizare a eseului.

Desfăşurarea celei de a doua vizite (individual)

Cea de-a doua vizită se va desfăşura până cel târziu la data de 23.10.2015. Aceasta are ca şi scop o analiză mai detaliată a operei de artă ce a fost alesă de către elev pentru redactarea eseului.

În cadrul acestei activităţi elevii vor primi informaţii despre unele simboluri folosite de artişti în transmiterea mesajului şi  despre legătura dintre cele două arte (literatura şi arta plastică), pentru o mai bună înţelegere a realităţii şi abordarea acesteia din mai multe perspective (aici intervine folosirea gândirii divergente a elevilor), astfel încât eseul realizat să fie cât mai original.

Activitatea de preluare a lucrărilor şi jurizarea lor

Preluarea şi jurizarea eseurilor la nivelul şcolilor participante va avea loc în perioada 26.10.2015 – 13.11.2015. La nivelul fiecărui liceu se vor desemna finaliştii (aproximativ 10% din numărul participanţilor dar nu mai mult de 20). Ulterior, eseurile finaliste vor fi predate la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», pe bază de semnătură, până la data de 16.11.2015. Juriul format din specialiştii muzeului va analiza toate eseurile ajunse în etapa finală a concursului şi va desemna câştigătorii.

Activitatea de premiere

Premierea va avea loc în data de 03.12.2015. Fondul de premii este de 1.400 lei, distribuit astfel:

  • premiul I – 300 lei;
  • premiul II – 200 lei;
  • premiul III – 100 lei;
  • 16 menţiuni în valoare de 50 lei fiecare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: