Atelier de pictură


Dacă simți o chemare către pictură, ai peste 12 ani și nu știi de unde să începi, te așteptăm în data de 14.05.2022, de la ora 17:00, respectiv 20:00, la «Atelierul de pictură». Această activitate se desfășoară la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» din str. 1 Mai, nr. 8, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2022.

Scopul atelierului este să le deschidă participanților apetitul pentru artă și culoare, să-i ajute la înțelegerea simbolisticii culorilor și să-i învețe ”regula de aur” a picturii într-o formă mult simplificată. Ceea ce mai propune acest proiect este relaxarea într-o atmosferă plăcută, eliberarea de prejudecăți, dezvoltarea creativității și imaginației prin ghidarea practică a participanților în tainele picturii timp de o oră.

Operele realizate de participanți vor fi păstrate de către aceștia. Toate materialele necesare sunt oferite de către muzeu, taxa de participare fiind de 20 lei.

Opera de artă se destăinuie în complexitatea şi profunzimea ei doar celui ce a învățat să o înțeleagă, să o interpreteze şi să-i descifreze mesajul.

Emese Bonta
Educator muzeal

Lasă un comentariu